Over OLVS


olvs-logo-drukwerk.png
is in 1991 in Den Haag opgericht door Jan van den Bos. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een succesvolle groothandel op het gebied van LOW VISION en REDUCED VISION . Wij geven advies aan de Nederlandse Opticiens, Optometristen en Low Vision Specialisten en maken daarbij gebruik van de geavanceerde producten van o.a. SCHWEIZER uit Duitsland en MULTILENS uit Zweden, voor welke firma’s wij de hoofdvertegenwoordiging hebben. Het bedrijf is nu gevestigd in Voorburg en in de loop der jaren hebben Wouter Koeners, Danny Snijers, Mirella en Yvette van den Bos (schoonzonen en dochters van Jan van den Bos) het bedrijf versterking gegeven.

Onze leveranciers:

logo-ml.png 
is gevestigd in Zweden en is opgericht in 1983. In een relatief korte tijd heeft Multilens een unieke positie in de wereld van de optiek ingenomen. Zij werken nauw samen met optometristen, low vision specialisten en oogartsen om zodoende de beste optische oplossing voor mensen met oogproblemen te vinden. De kracht van Multilens ligt in het slijpen van glazen en bedenken en vervaardigen van optische hulpmiddelen. De filosofie van Multilens is “Geen enkel probleem is te moeilijk om op te lossen”.

schweizer-logo-rgb.jpg  
is in 1840 opgericht en viert in 2015 haar 175 jarig bestaan. In eerste instantie fabriceerde de glasslijperij producten voor het vervaardigen van optische instrumenten. Maar sinds 1948 produceren zij ook loepen en leesglazen. Zodoende worden er veelvuldig nieuwe en innovatieve producten verder ontwikkeld en hernieuwd. Door ervaring, competentie, flexibiliteit en klantvriendelijkheid is Schweizer uitgegroeid tot een specialist op het gebied van loepen en leesglazen. Behalve haar filosofie om de bovengenoemde producten continu verder te ontwikkelen heeft Schweizer haar assortiment uitgebreid tot een diversiteit aan hulpmiddelen voor slechtzienden. Sinds 1997 is Schweizer zelfs uitgegroeid tot één van de aanbieders met het omvangrijkste assortiment aan hulpmiddelen voor mensen, waarbij de bril niet meer toereikend is.

optimum-main-logo(1).jpg 
is gevestigd in Zuid-Westen van Engeland en levert hoge kwaliteit glazen van eigen merk, maar ook van andere merken. Sinds 2011 maakt de fabriek gebruik van de nieuwste technieken en processen waardoor hoge kwaliteit service producten geleverd worden. Via Optimum kunnen wij ook het programma mineraal aanbieden.

norville-group-logo.jpg 
is meer dan 50 jaar geleden opgericht en is gevestigd in het Zuid-Westen van Engeland. Norville maakt maakt gebruik van traditionele technieken, maar introduceert ook een moderne manier van fabricage en design. De focus ligt op het uitbreiden van service, producten en oplossingen voor slechtzienden en op een diversiteit van het glasprogramma.

orcam-official-logo.jpg 
is opgericht in Israël door Professor Amnon Shahua en Ziv Aviram, beiden ook de oprichters van Mobileye, het systeem dat eveneens gebruik maakt van Artificial Intelligence en over de gehele wereld in meer dan 15 miljoen auto’s is geïmplementeerd om verkeersongelukken te voorkomen. De OrCam MyEye is in 2015 voor het eerst gelanceerd in de USA.